2013. október 12., szombat

2. Prológus. -LEFOGLALVA-



LINK A MEGJEGYZÉSBEN ÉS AZ EREDMÉNYEKNÉL.

Sziasztok! Megérkezett ez is. A gépem még mindig nem jó, most barátnőknél írom a részeket. Remélem a kimaradás miatt nem vesztettem olvasókat.
  Örülök , hogy az első prológus már " elkelt". Nem volt még időm belenézni, de ahogy sort kerítek rá, szólok, és ide is kiteszem a blogot!



 Tehetséges írók figyelem! Most egy igazán megható történet jutott eszembe. Ehhez viszont egy tényleg nagyon jó írót kéne keríteni. Ha valaki jól megírná, ez egy fantasztukus blog lenne. Az egész a " Directionerek 30 év múlva" videóból származik. Én mindig elsírom magam rajta.
 Igen, mint látjátok ez most egy One Directionos blog akar majd lenni. DE NEM FANFICTION. Hogy miről szólna?



Cím:                                                                     __________           


Már a harmincas éveidben jársz. Mindened megvan amit akartál: szerető férj, tündéri gyermekek, szép ház. Szokásosan a munkába készülődsz. Búcsúzkodás után beszállsz az autóba és elindulsz. Bekapcsolod a rádiót. Majd felfigyelsz a  régen hallott kolompra. Hirtelen a gázra taposol, és az út szélére állsz. Villámcsapásként villanak be az emlékek. Könnyek szöknek szemeidbe, majd megnézed milyen nap is van ma. Június 22. A nap, amikor megváltozott az életed akaratod ellenére. A nap ami pecsétet tett a szívedre: Te már az övék vagy. Vége van a dalnak, és megszólal egy férfi hang: "Ezt a dalt a híres One Direction nevű banda emlékére. Ma van 5 éve, hogy az együttes feloszlott. Milyen különös, nem? Ezen a napon álltak össze, és oszlottak is fel. Majd utána pár hónappal egy búcsú koncertről hazafelé tragikus baleset történt velük, amiben mind az öten elhunytak, a turnébuszon. Megszerezték  világot, és mindenki szívébe, lelkébe belefúrták magukat. Nyugodjatok békében srácok! " És befejezte. Ekkor már patakokban folynak a könnyeid: nem törődsz semmivel. Sem a munkával, sem azzal, hogy hány éves vagy. Te is Direcrioner voltál. Az emlék, amikor megláttad őket az X Factorban felejthetetlen. Amikor a videónaplókat nézted, melegség járta át a szíved, és végig nevettél. Amikor végre eljutottál a koncertükre hihetetlen boldogságot éreztél. Mikor sok idő után újra a twitcamon láttad őket, a szíved mosolygott az örömtől. Amikor olyan sok díjjat nyertek, te jobban örültél, mint ők. És amikor elmondták, hogy a bandának vége, Te összetörtél. Borzalmas gondolat. Emlékszel hova tetted a posztereid, a cd-ket, a pólókat. Már ott tudtad, hogy haza kell menned,  és meg kell őket nézned. Felvenni a pólót, akármilyen kicsi is. Feltenni a posztereket, akármilyen régiek is. Meghallgatni a számaikat még akkor is, ha tudod, hogy nem szabadna. Haza sietsz, és bezárkózol. A családod aggódik érted, te pedig összeroskadva nézegeted a képket, posztereket. A nap végén összeszeded magad, és megfogadod: Örökké szeretni fogom, ezt az 5 csodálatos férfit! 


Hát ennyi lenne.Ahogy írtam, már bekönnyeztem. Szerintem ez egy nagyon hatásos történet lenne. Ezért szeretném, ha egy igazán tehetséges író folytatná és belekezdene.

 Én úgy képzeltem el, hogy a bejegyzéseket, fejezeteket Emlékeknek lehetne elnevezni. Mint pl: Van egy blog, a Twenty One Letters To Niall Horan (amit ajánlok mindenkinek, mert irtózatosan jó) aminek a témája a levelek. Egy lányról szól, aki levelekben írja le érzéseit Niallnak, aki csak sokkal később kapja meg a azokat, de csak 21-et. Niall beleszeretett a lányba, mert átérezte a lány borzalmas életét. Mivel ez a blog kívülálló szemszögéből íródik hatásosabb is. Nagy része és szinte az egész történet a levelek között forog, a fejezetek neve mindig levél. Mint például: Fefteen latters to Niall. Ennek a blognak, lehetne akkor az, hogy : First memories of One Direction ( Első emlék a One Directionról) vagy: First memories og Them. (Első emlék Róluk). És így tovább. Így mindegyik fejezetben az emlékeiről írna: Hogyan ismerte meg őket, Napról napra hogyan szerette meg őket ennyire, mikor kezdett erősebben kötődni hozzájuk, milyen volt az első koncert, stb... Persze ezt mind sorrendbe.
 Nem szoktam bele szólni és nem is akartam a kinézetbe, de szerintem szebb lenne, ha angol oldal lenne. Itt arra gondolok, hogy a nyelv az magyar, csak a modulok, oldalak legyenek angolul, mivel a cím is angol. Mint a blogba, amit bemásoltam.


 Ha ezt valaki szépen megírja, és beletudjuk magunkat élni, egy nagyon szívszorító történet lehet, ami akár egyszer valóra is válhat, és  mi is kerülhetünk ilyen helyzetbe. Habár nagyon-nagyon remélem, hogy nem.


Karakterek


Nos. Nem tudom, melyik évben lehetne elképzelni a lányt. Meglehet úgy is csinálni, hogy csak a harmincas éveiben élő nőt tüntetjük fel, és elképzeljük őt fiatalon. A másik lehetőség, hogy az fiatalabb karaktert választjuk. Más néven csak a tizenéves Directioner lány képét rakjuk ki. És a harmadik: Mind a kettőt. Én ezt tartom a legjobbnak. A bökkenő benne az, hogyha képet rakunk ki a fiatalabb és idősebb képnek hasonlítania kell. Mert nem tehetünk ki egy 36 éves fekete hajú, zöld szemű nőt, és egy vörös, szeplős kék szemű tizenévest. Kisebb - nagyobb sikerrel kerítettem szereplőket. 





Igazi név:                                        Sasha Pieterse
Kitalált név:                                    Diana Last    



Ez a lány 14-15-16 évesnek nézhet ki. Ezekből az életkorokból ajánlatos választani.(Több kép megtekinthető a karakterről ITT)
Neki a felnőtt verziója, talán Ő lehetne: 



Igazi név:                                         Leigh Allyn Baker
Kitalált név:                                      Diana Last (Idősebb korban)                          



Lehet, hogy nem a legjobb anya-lánya hasonmások, de jobbat nem találtam, Sasha mellé, mert neki elég különleges arcvonásai vannak.(Több kép róla ITT)


Nem hiszem, hogy ebbe a történetbe kellene a fiúkon kívüli szerelmi, vagy bármi más kapcsolat. Ha Diananak (A karakter kitalált neve) lett is volna barátja, azt ebbe nem kellene bele írni mert nem erről szól. A barátnőknél ugyan ez.

Ha az idősebb Diananak elszeretnénk képzelni a férjét és gyerekeket, itt van pár kép:


Férj

Igazi név:                                        Hugh Jackman
Kitalált név:                                    Jason Karstin



Lány gyermek 12-13-14 éves kornak kinéző


Igazi név:                                       Ciara Bravo   
Kitalált név:                                   Emma ______  --> Ide a családnevet.




fiú gyermek 8-9-10 évesnek kinéző


Igazi név:                                                    David Cleveland
Kitalált                                                        Brady _______  -> családnév.



  Ennyi szereplőt adok most meg. Mellékszereplőket egyenlőre nem, mert ehhez szerintem nem kellenek. De ahogy az író gondolja. Mint mondtam, nem erőltetek senkire semmit, a szereplők neve lehet más, képet is lehet mást választani.

  Címet a blognak nem adtam, nincs is ötletem. Remélem  az író kreatívabb lesz, mint én.


Mozgóképek:






Sasha Pieterse


 

































  Leigh Allyn Baker







    Hugh Jackman




 




 




 Ciara Bravo



 


 

 



HA BELEKEZDTEK A BLOGBA FELTÉTLENÜL LINKELJÉTEK BE AZ OLDALT!:)
HA TRAILERT CSINÁLTOK HOZZÁ, MIELŐTT KITESZEM AZT IS KÜDJÉTEK EL NEKEM!:)
AKÁR ITT, VAGY PEDIG AZ ELÉRHETŐSÉGEIMNÉLL LÉVŐ EMAIL CÍMRE, ILLETVE FACEBOOKRA! HA ELKÜLDITEK, KIRAKOM IDE MIND A BLGOT S A TRAILERT IS!






xx Tekla

4 megjegyzés:

  1. Wow. Ez megfogott. Viszont szerintem nem "lopom el" egyrészt mert nem érzem magam eléggé tehetségesnek, másrészt még egy blogot nem merek bevállalni. De még gondolkozom rajta, nagyom megérintette a pici sötét lelkem eme szösszenet...
    x.Moo

    VálaszTörlés
  2. Örülök. Nagyon örülök.
    Ahogy írtad ezt a megjegyzést, szerintem szép szókincsed van. Oké nem lehet így elsőre megmondani, de van egy érzésem;)
    Nem tudom, hogy van e már blogod, vagy esetleg más oldalad ahol írsz, de ha van elküldhetnéd nekem. Elolvasnám.
    Majd írj, ha meggondolod magad, és bele kezdesz:)
    xx Tekla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát... Végül sikerült bogarat ültetni a fejembe, és belekezdtem a történet megírásába. Itt tudod megnézni a blogot: http://tizenhatcseppkonny.blogspot.hu/

      Remélem elnyeri a tetszésed! :)
      xx Moo

      Törlés
    2. Nagyon-nagyon örülök, hogy végül elkezdted!
      Gyönyörű szókincsed van, nem is értem miért hezitáltál annyit! Nagyon tetszik a blog címe, és szintén szép a fejléc a kinézettel egyetemben. Igen jó a fantáziád!:)
      Már is feliratkoztam!;) Gratulálok és sok sikert a folytatáshoz!
      És nagyon nagyon szépen köszönöm, hogy meg is említettél benne.♥
      Xx. Tekla.

      Törlés